Jongen Opticiens & Optometrie logo wit
Stap gezellig binnen in onze winkel!
Vragen? Neem dan contact met ons op.
Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09.00 – 18.00
Woensdag: 09.00 – 18.00
Donderdag: 09.00 – 20.00
Vrijdag: 09.00 – 18.00
Zaterdag: 09.00 – 17.00
Zondag: Gesloten

Volg ons ook op social media!
IPL-Behandeling - Jongen Opticiens & Optometrie
19002
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-19002,eltd-core-1.1.2,audrey child-child-ver-1.0.1,audrey-ver-1.6,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive
 

IPL-Behandeling

Wilt u af van uw droge en branderige ogen?
Een IPL-behandeling pakt de oorzaak aan en zorgt bij 90% van de mensen voor verbetering!

Ruim twee op de tien Nederlanders heeft last van droge ogen

Een droog oog wordt veroorzaakt door traanklieren die niet goed functioneren. Als de traanklier minder traanvocht aanmaakt, zijn droge oogleden het gevolg. Veel voorkomende klachten zijn: wazig zicht, jeukende ogen, tranende en rode ogen. Droge ogen kunnen meerdere oorzaken hebben, maar recente studies wijzen uit dat het in de meeste gevallen komt door een ‘slechte smering’ van het oogoppervlak. Dit is het gevolg van een verstoorde samenstelling van het traanvocht. Dat komt door een verstopping van de meibomklieren. Voorheen werd gedacht aan een tekort aan traanvocht als hoofdoorzaak bij droge oogleden. Dit verklaart waarom er zoveel comfortdruppels (een soort kunsttranen) worden voorgeschreven.

MAAR WAT ZIJN MEIBOMKLIEREN EIGENLIJK?

Meibomklieren zijn kleine klieren die achter de rand van het ooglid liggen. Als je meibomklieren goed functioneren, voegen ze lipiden (olieachtige substantie) toe aan de tranen van de traanfilm wanneer je knippert. Deze substantie heeft dezelfde eigenschap als olie, namelijk dat het drijft op water. Hierdoor vormt het een laag die ervoor zorgt dat tranen minder snel verdampen.

Als de toevoeging van lipiden wordt verhinderd door verstopping of verminderde productie, is de samenstelling van die laag minder goed. Daardoor ontstaat een slechte smering en dat veroorzaakt een te snelle verdamping. Dit verschijnsel noemen we ‘meibomklierdysfunctie’, kortweg MGD.

Oogdruppels dienen als een soort kunsttranen maar zorgen slechts kort voor verlichting omdat ze enkel de symptomen bestrijden.

IPL PAKT DE OORZAAK AAN

IPL staat voor Intense Pulsed Light en dat doet precies wat de naam al zegt: het is een behandeling met lichtimpulsen. Hiermee behandelen we de meibomklierdysfunctie. De warmte zorgt ervoor dat verstoppingen worden opgelost en de hoge dosering licht zorgt ervoor dat de signalen naar de klieren weer op gang komen. Daardoor wordt de productie van lipiden aanzienlijk verbeterd.

Door de toename van lipiden verdampen tranen minder snel. Bij ongeveer 90% van de behandelde mensen is er een duidelijke vermindering van de droge ogen en de daarmee gepaard gaande klachten.

BEHANDELDUUR

Het resultaat bij IPL wordt bij elke sessie langer. Een complete reeks bestaat standaard uit drie IPL-sessies. Deze moeten binnen een periode van 10 weken plaatsvinden. Afhankelijk van de ernst van de droge ogen kan er in sommige gevallen een vierde behandeling nodig zijn.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Voor we met een IPL-behandeling starten, doen we een ‘droge ogen onderzoek’. Hiermee kunnen we de oorzaak van de drogen vaststellen en tegelijkertijd is het een nulmeting zodat we de verbetering kunnen monitoren. Dit duurt slechts een paar minuten en de uitkomst is direct beschikbaar.

Een IPL-sessie is snel, veilig en pijnloos. U kunt ontspannen zitten in onze comfortabele behandelstoel en u krijgt een oogmasker op om uw ogen te beschermen. Daarna brengen we een gel aan op de huid rond het oog en starten we de sessie. Deze bestaat uit vier opeenvolgende flitsen. Deze flitsen doen absoluut geen pijn. Beide ogen worden op deze manier behandeld. In totaal duurt het niet langer dan 10 minuten. Na afloop kunt u direct naar huis.

RESULTATEN VAN IPL

Er zijn verschillende klinische studies verricht naar de IPL-behandeling. In een studie gaf 90% van de patiënten na twee behandelingen aan tevreden te zijn met de behandeluitkomst. Bij 81% van deze behandelde patiënten werd minder droogte op het oogoppervlak gezien. De klachten die het meest verminderden, waren branderigheid, roodheid, droogte en zandgevoel van de ogen. Een andere studie liet verbeteringen zien in de olielaag van de traanfilm, bacteriegroei op de oogleden en verstoppingen van de meibomklieren.

VEILIGHEID

Mits door specialisten uitgevoerd, is IPL een veilige methode. Onze specialisten hebben daarom allemaal een training gevolgd bij een erkend huidtherapeut. Na de behandeling kan bij sommige mensen de huid tijdelijk iets roder zijn of wat schraal en branderig aanvoelen. Als u in de zon komt, adviseren wij om de behandelde huid de eerste twee weken met zonnebrandcrème (SPF50) in te smeren. Deze crème krijgt u als extra service van ons.

KOSTEN

De kosten van het ‘droge ogen onderzoek’ bedragen 65,- euro.
Een IPL-traject bestaat uit minimaal drie behandelingen, en de kosten hiervan zijn 185,- per behandeling.

WILT U EEN AFSPRAAK MAKEN OF EERST NOG WAT MEER INFORMATIE?

Aarzel niet en neem contact met ons op! Telefonisch zijn wij bereikbaar via 045-5714856 maar u kunt natuurlijk ook gewoon bij ons langskomen. We beantwoorden uw vragen graag en de koffie staat klaar! U kunt een IPL behandeling niet online inplannen. Wel kunt een droge ogen onderzoek inplannen. De eventuele behandeling plant u daarna in met onze specialist.

Bekijk ook:

Oogmeting

Droge ogen onderzoek

Blephex behandeling voor droge ogen

Fixatie Disparatie Onderzoek