Jongen Opticiens & Optometrie logo wit
Stap gezellig binnen in onze winkel!
Vragen? Neem dan contact met ons op.
Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09.00 – 18.00
Woensdag: 09.00 – 18.00
Donderdag: 09.00 – 20.00
Vrijdag: 09.00 – 18.00
Zaterdag: 09.00 – 17.00
Zondag: Gesloten

Volg ons ook op social media!
Myopie Management - Jongen Opticiens & Optometrie
17489
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-17489,eltd-core-1.1.2,audrey child-child-ver-1.0.1,audrey-ver-1.6,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive,cookies-not-set
 

Myopie Management

Kinderen vandaag de dag beleven steeds meer via beeldschermen. Videogames, chats, tv en social media zorgen ervoor dat de ogen van uw kind steeds vaker en langer naar beeldschermen kijken. De kinderen van nu lopen hierdoor later de kans om hoog bijziend te worden.

Bijziendheid brengt een aantal risico’s met zich mee. Het is dus belangrijk om de achteruitgang van de bijziendheid zoveel mogelijk te remmen. Laat daarom de ogen van uw kind regelmatig controleren.

Waarom een oogmeting voor uw kind zo belangrijk is

U gaat elk half jaar met uw kind naar de tandarts. Dus waarom ook niet naar een opticien voor een oogcontrole? Met regelmatige oogcontroles bij onze opticien of optometrist kan bijziendheid bij uw kind op tijd worden herkend zodat u direct actie kunt ondernemen in het geval van oogafwijkingen.

Helaas kan bijziendheid niet worden teruggedraaid, maar als u er op tijd bij bent, kunnen wij helpen om verergering van de bijziendheid te voorkomen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, waarover onze opticien u graag verder informeert.

Symptomen van bijziendheid bij kinderen

Als u één of meer van de onderstaande symptomen herkent bij uw kind, dan is uw kind mogelijk bijziend:

Klachten over hoofdpijn of vermoeide ogen

Moeite op school door het niet goed kunnen lezen van het bord

Dicht bij de televisie, computer of andere beeldschermen gaan zitten

Een boek heel dichtbij houden bij het lezen

Objecten in de verte niet goed kunnen zien

Veel knipperen

De ogen vaak dichtknijpen

Bovenstaande symptomen zijn slechts indicaties, maar het is dus heel belangrijk om de ogen van uw kind regelmatig te laten controleren door een specialist, óók als er geen indicaties voor bijziendheid zijn. Zo kan er tijdig worden ingegrepen en kunnen vervelende oogproblemen in de toekomst zoveel mogelijk voorkomen worden.

Onze opticien helpt u met veel plezier verder met een kindvriendelijke oogmeting in onze gezellige winkel in Heerlen.

Maak een afspraak

Lees ook meer over:

Brillenglazen

Contactlenzen