Jongen Opticiens & Optometrie logo wit
Stap gezellig binnen in onze winkel!
Vragen? Neem dan contact met ons op.
Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09.00 – 18.00
Woensdag: 09.00 – 18.00
Donderdag: 09.00 – 20.00
Vrijdag: 09.00 – 18.00
Zaterdag: 09.00 – 17.00
Zondag: Gesloten

Volg ons ook op social media!
Onderhoud van uw bril - Jongen Opticiens & Optometrie
17890
page-template,page-template-full-width,page-template-full-width-php,page,page-id-17890,eltd-core-1.1.2,audrey child-child-ver-1.0.1,audrey-ver-1.6,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-right,eltd-header-divided,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-top,eltd-,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,eltd-side-menu-slide-from-right,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive,cookies-set,cookies-accepted
 

Onderhoud van uw bril

Onze handigste tips voor u op een rijtje
Schoonmaken is niet iets wat we graag doen. Ook het schoonmaken van een bril is niet een favoriete bezigheid, dus doen we dat vaak tussendoor met iets dat voor de hand ligt, zoals een T-shirt, trui of keukenpapier. En dat is allesbehalve goed voor uw brillenglas!

Keukenpapier en kledingstukken maken namelijk krassen op uw brillenglazen, terwijl u met brillendoekjes uw bril streep- en krasloos schoon kunt maken. Onze opticiens hebben nog een paar handige tips & tricks voor u verzameld om uw bril zo goed mogelijk te onderhouden. Wij zetten ze hier voor u op een rijtje:

Uw bril reinigen

Maak uw bril schoon onder stromend, lauwwarm water. Gebruik hierbij een zachte zeep om eventuele vetresten te verwijderen. Let op: gebruik hiervoor geen zeep op citroenbasis!

Uw bril afdrogen

Droog uw bril met een schone zachte doek, bij voorkeur een schoon microvezeldoekje. Was deze doek regelmatig zonder gebruik te maken van een wasverzachter. Wij raden sterk af om hiervoor zakdoekjes of keukenpapier te gebruiken, vanwege het risico op krassen.

Uw bril neerleggen

Leg uw bril nooit met de bolle zijde van de glazen naar beneden en zorg ervoor dat uw brillenglazen nooit in aanraking komen met harde of ruwe oppervlaktes.

Uw bril beschermen

Een goed passende, stevige brillenkoker biedt altijd de beste bescherming voor uw bril.

Uw bril beschermen tegen extreme temperaturen

Stel uw bril niet bloot aan extreem hoge temperaturen, zoals bijvoorbeeld de sauna, of het dashboardkastje van een oververhitte auto.

Voorkom extreme temperatuurswisselingen

Voorkom ook plotselinge temperatuurswisselingen. Dompel uw bril dus niet even in het hete afwaswater om hem te reinigen. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor de ontspiegeling van uw brillenglazen.

Vermijd contact met schadelijke stoffen

Agressieve stoffen kunnen uw brillenglazen blijvend beschadigen. Vermijd daarom contact met o.a. aceton, ammonia, ether, lijm, parfum, haarspray, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en insecticiden.

Controleer de pasvorm

Laat uw nieuwe bril zo’n 2 tot 3 weken na aflevering nog eens controleren op de juiste pasvorm. Wij controleren dan ook of alle schroefjes goed vastzitten. Zo bent u verzekerd van een optimaal kijk- en draagcomfort.

Pasvorm niet meer correct? Laat de bril dan bijstellen.

Heeft u de bril ergens tegenaan gestoten en past hij niet meer perfect? Dan moet uw bril worden bijgesteld. Doe dit nooit zelf! Wij hebben de juiste apparatuur in huis om de pasvorm weer volledig te herstellen. Hiermee voorkomen we dat uw brillenglazen onnodig aan spanning worden blootgesteld.

Heeft u nog meer vragen over het onderhouden en schoonmaken van uw bril?
Stap dan eens binnen bij Jongen Opticiens, wij informeren u graag!